Want your
own Fotopage?








 
平凡な私たち

By: mimisadina abusamah

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Thursday, 13-Aug-2009 03:56 Email | Share | | Bookmark
PEMBERITAHUAN

Since we all dah nak balik Malaysia 26/Aug nih, FP ni pun akan menjadi album kenang-kenangan. Any new updates about us, akan di post ke sini.

Rajin2 singgah lah ye


Saturday, 1-Aug-2009 23:48 Email | Share | | Bookmark
Activiti bersama BonBon Club - Ladang Anggur Okazaki

Walaupun ramalan cuaca kata 80% hujan, dan gambar payung kembang sebesar2nye terpampang kat weather f/cast mlm sblm nye, Bonbon Club tetap teruskan jugak xtvt seharianmelantakbuahanggur. Dalam pukul 11pg, capai camera compact LUMIX ajer (takut Canon kene hujan macam kisah bunga api last week, nak tau ape jadik boleh tengok kat sini), we all pun masuk kereta buruk sewa dari Uno-san (Alphard dah hantar shipment 2 mgg lepas) dan menuju ke Maruta Park, Rangkaian Ladang Anggur Komadate. Hujan kejap renyai, kejap lebat. Tapi nampak gaya, mmg akan hujan sepanjang hari ...


30min kemudian sampai di simpang ke Maruta Park, jalan yg sempit & akhirnya pintu gerbang Maruta Grape Park



Ariana yg tak bangun2 tdo walaupun dah sampai dan Papa ghalit tgk bumbung anggur (kat luar hujan turun dgn lebatnya)



Menjalankan aktiviti memetik sementara hujan tak turun lebat



Gaya papa memetik anggur dan hasilnyer ... Sedap ni, tak de bijik dan kecik2 senang masuk mulut.



Makpak borak2 over lunch sambil makan anggur sementara kanak2 amusethemselves kat sebelah



Round2 sekitar sementara hujan berhenti sekejap. Ader kolam memancing bagai~~



Maruta Park ni ader kolam. Arisa & Ariana terjun begitu shj, nasib mmg prepare bawa baju xtra takut kuyup dek hujan lebat



Lepas berendam, melantak jagung pulak sampai kenyang



Park nak tutup pukul 5ptg, barulah we all beransur2 nak balik. Sblm tu, bergambar dulu


Friday, 31-Jul-2009 03:35 Email | Share | | Bookmark
Combi Baby Monitor


Ja,

Akak ader beli used Combi baby monitor kat auction. Ingat tak yg akak kata dia pakai bateri pun boleh tu? Akak mati2 ingat both transmitter & receiver dia pakai bateri, rupa2nya hanya receiver aje yg boleh pakai bateri, transmitter hanya pakai AC Adaptor shj. Bateri pulak, yg 9V segiempat tuh. Yg ni akak dpt bid murah shj, together with shipping semua = 3100yen (RM111), harga sebenar 6280yen (RM230) sbb, salah satu adaptor dia ader terkeluar besi wire skit, which akak rasa no harm since we`ll only be using 1 adaptor shj, yg tak elok ni tak yah pakai. So, Ja nak tak? Kalau Ja tak nak akak pakai utk akak je.

Ni ader skit gambar for your reference.


Features:
- Boleh monitor sound & motion.
- Cover jarak 80m
- Ader 2 channel, so tak dpt siaran, boleh try channel yg satu lagik.
- Boleh guna sampai infant dah pandai bergerak2 dan berdiri.
- Made in China (walaupun COMBI )



Receiver boleh pakai adaptor atau bateri segiempat 9V macam ni.



Transmitter hanya boleh pakai adaptor shj. So, kene beli step-down transformer dlm utk 20W macam kat bawah nih.

Nak citer sikt xtvt kat rumah hari ni. Since cuti sekolah dah start seminggu ni, budak dua orang tu keboringan ya amat. Nak keluarpun, lately hari2 hujan sepanjang hari....Movies pun dah tak tau nak download ape lagi dah. Rasa macam semua dah layan.....So, ari ni, nak bagik diorang occupied...Nah, amek engkorang, mulai hari ni, latihan intensive menjadi anak dara mithali...








Sunday, 26-Jul-2009 15:12 Email | Share | | Bookmark
Oiden Hanabi Tournament 2009


Macam thn lepas, park 500m dr event tk ngelak jem blk nanti. Btw, notice tak perubahan warna awan spjg perjalanan we all kat gambar2 di atas?



Lagi 10min hanabi nak start, hujan start turun, dan turun selebat2nyer.Walaupun macam disimbah air berbaldi2, tapi semua org still tak berganjak



Layan hanabi selama satu setengah jam dlm basah kuyup & lencun habis.



Hanya berani keluarkan Canon in between hujan shj. Ini je gambar yg dpt snap.

Walaupun hujan selebat2nye, tapi semua org still tak berganjak. 2/3 hari lepas tu baru tau, rupa2nye, mereka2 nih, termasuklah geng Bonbon Club yg book tempat ari tuh, bermalam kat situ dari malam jumaat. Kemudian pass baton ke papa, Kotoe-chan dan Karu-chan pukul 5pagi ahad tu. Dasat...dasat... Ingatkan papa dah abis dasat dah bangun pkul 4pagi pegi booking tempat, rupa2 Candy-chan & the geng yg bermlm kat situ lagi dasat.


Thursday, 23-Jul-2009 13:02 Email | Share | | Bookmark
Cerita pasal barang 2nd/hand lagik

Minggu ni, macam minggu2 lepas dlm 2 bulan kebelakangan ni, seperti biasa, rumah kitorang dikunjungi pelbagai delivery company hampir setiap hari. Sampai rasanya, diorang dah kenal lah muka pompuan mengandung ni dgn rumah numbor 9203.

Nak tau ape sampai minggu ni? Jeng...jeng ...jeng......

Ni lah mainan baru papa ..... Dah berbulan2 dok monitor harga kat auction .. bid2pun asyik kalah aje ngan org, mana tak nye ...nak Callaway tapi tak nak bayar lebih. At last dapat jugak idaman hati dia dgn harga 43k yen shj. Menurut papa, kalau set Callaway ni, bidding kalau tak cecah 60k~80k yen, mmg tak sah.



Yang ni pulak, mainan baru untuk mama ... Ha ha ha ha ...Bertahun dah bercita2 nak beli satu, tapi asyik tak masuk dlm list priority aje ... Tapi, kalau dah cucu seamstress dan dibesarkan keliling mesin-mesin jahit, mana boleh tak own satu. Gatal2 tangan pi jenguk2 kat auction, nah...amek.....terus grab satu...Seller letak 2000yen...lawan2 punya lawan, naik sampai 3100yen baru tak de org nak lawan lagi. Kalau lebih dr tu, mmg nak let go je.



Last delivery yg baru sampai tghr tadi is carseat Damia pesanan Na. Carmate Ailebebe jugak. Sama dgn we all dan Ja punya. Tapi, Na punya tak ader infant padding, cuma ader cushion-mat Pooh character. Tapi infant padding tu utk infant below 6mths old, so, Damia mmg dah tak perlupun kan. Kalau perlu sok (#4), kita share2 lah. We all punya ader, Ja punya pun ader.





Ni ader ranking recommended carseat dari Japan popular baby store chain, Akachan Honpo.


Dalam store dah tak muat, tak boleh nak letak kat balkoni macam rim Gdin, end-up letak belakang katil we all. Seriously, kat bahagian depan rumah we all dah macam Logistic Center. Hanya Ariana aje yg muat lalu celah2 kotak2 tuh.


Quote:
Ja,
Nak beli kat m`sia, jgn harap le nak dpt semurah Y43k .. Dia nak join geng2 koleq yg selama ni main futsal dan bertukar ke golf pulak. Mesin jahit mak lagik canggih .. laju je...kalau yg ni sure dia tak sabar sbb tak de tempat tekan kat kaki.

Engkorang,
Mesin jahit tu, sekuchi dia dah worn out rupenyer. Langsung tak leh menjahit! Weekend ni nak pg hantar kedai baik mesin jahit. Padan muka, nak murah lagi


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2008.

ns4008229.ip-198-27-68.net